Zaion-Horn of Africa

en exotisk upplevelse för dina smaklökar!

Varmt välkommen till Sveriges enda restaurang som serverar maträtter bestående av viltkött från Kenya, Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

Eller vad sägs om Zebrastek eller stekt krokodil som avnjuts tillsammans med utvalda dryckessorter av afrikanskt öl och vin?

Vi är även stolta över att kunna erbjuda Sveriges största veganmeny, sett till antal rätter. Våra smakrika veganrätter tillagas utifrån recept från Eritrea och Etiopien.

Hit är du välkommen själv, med kompisen, familjen eller arbetskamraterna. Oavsett om du vill äta middag, lunch eller bara ta en After Work med lite tilltugg så kan vi möta dina behov.

Vi på Zaion har valt ut ett antal traditionella och spännande rätter för att ta dig på en riktig resa till Afrika, en exotisk upplevelse för dina smaklökar!

Vår kokkonst från främst från Eritrea och Etiopien men vi erbjuder även rätter från centrala och södra Afrika. Hos oss hittar du allt från kött- och kycklingrätter till en smakrik vegetarisk- och vegansk meny, lagade enligt tusenåriga traditioner.

I Eritrea och Etiopien genomför man en vegansk fasta under två tredjedelar av året. Dessa veganska och vegetariska maträtter är rika på protein och fulla av smak.

Välkomman att besöka vår trevliga restaurang och koppla av medan våra skickliga kockar och trevliga personal ger dig en smak av Zaion.

Alla maträtter på vår meny, utom Zaion hamburgare och Sadza serveras tillsammans med den traditionella etiopiska/eritreanska Injeran.

Vår restaurang ligger i centrala Umeå på Storgatan 43. 

Injera är ett pannkaksliknande tunnbröd, som man vanligtvis river en bit av, doppar i de olika såserna och “skopar upp maten”. Men man kan naturligtvis även äta maten med bestick. Hos Zaion serveras även glutenfri injera.

Har du svårt att bestämma dig för vad du ska äta? Då föreslår vi vår Beb´Ainetu (nr. 10 på Kött & Kycklingmeny) som gör det möjligt för dig att få ett smakprov av ett flertal av våra maträtter. I den ingår lite lammgryta, Tibs´, Kitfo och en vegetarisk mix.

fir fir med grönsaker

För dig som hellre äter vegetariskt föreslår vi Veggie (nr 20 på den Vegetariska & Veganska menyn ). I Veggie ingår en kombination av sex vegetariska rätter som serveras på ett stort gemensamt fat. Att äta från ett gemensamt fat är vanligt i många afrikanska länder.

OBS! Veggie kan beställas om man är minst 2 personer.

Varmt välkomna till oss på Zaion!

Du hittar oss här »

Photo of two lions silhouett and sunset by publicdormainpictures.net

Advertisement